נכון. עבר זמן מאז הקיץ. אבל… אוטובוס נשאר אוטובוס.
ובכל זאת רצינו לספר לכם על החוויה המעשירה, הכיפית, האיכותית והמרתקת שעברנו הקיץ.
כחלק ממובילי קהילות המחנכים של GEG.il, הוזמנו להכנס ולחוות את אוטובוס הבריחה של Google.
שמעתם עליו? הייתם בין הזוכים לבקר בו? אנחנו זכינו. אז מה היה לנו שם?
חוויה אינטראקטיבית מרתקת, מלאת חידות ומשימות שבסופן המטרה – לצאת מהאוטובוס.
והסיפור.. ממש מגניב.
אתם חלק מלהקה שממש בעוד כמה דקות אמורה להופיע על הבמה אך קרה דבר ואתם לא מצליחים למצוא את תגי העלייה לבמה.
3..2..1… זוזו… יש לכם חצי שעה לצאת מהאוטובוס ולעלות להופיע.
אבל גוגל, כמו גוגל – בחרו כמובן לעשות שימוש סופר נחמד בכלים המקוונים שלהם לפיצוח החידות והמשימות.
משימה 1: מוצאים טלפון חכם ובו נפתח מסמך Google Docs הממליץ לחפש בחורה בשם “שיר נעים” לפי הפנים שלה (Google Photos – זיהוי פנים). שיר מצולמת בתמונות ליד 3 כלי נגינה ובסדר פעולות מסויים המופיע בתמונות לוחצים על כלי הנגינה הפזורים באוטובוס – והופ.. הקופסא נפתחת ובו תג.
משימה 2: חיפשנו גיטרה במאגר התמונות (Google Photos – חיפוש לפי אובייקטים). בהתאם לסוג וסדר הגיטרות סידרנו את ספלי הקפה עליהם הוטבעו תמונות של גיטרות ונפתח המקרר ובו הרמז הבא ותג נוסף.
משימה 3: בהתאם לרמז שקיבלנו והמסמך המיוחד ב- Google Docs שמצאנו דרך ה- Google Drive קיבלנו רמז השואל 2 שאלות על הדרך מהבית של “נועם” לבית של “מיתר”. חיפוש ב- Google Maps איפשר לנו למצוא את קו האוטובוס שמגיע לבית של מיתר והזמן שלוקח להגיע לשם ברגל. את המספרים מזינים במגבר שנמצא באוטובוס ואז מקבלים את הרמז הבא.
משימה 4: חיפוש הכתובת שברמז דרך Google Street View על עמוד החשמל המופיע בכתובת הרלוונטית מופיע מספר בין 3 ספרות אשר היווה את הקוד שפותח במנעול מספרים את התא ובו היה מפתח לארונית בה היינו צריכים להעביר את כל תגי חברי הצוות שמצאנו ומשם נפתחה דלת לחדר נוסף באוטובוס.
משימה 5: בחידה הבאה היינו צריכים לחפש ב-Google Serach כמה זה 167 מעלות פרנהייט בצלזיוס פחות כמות הקלוריות באננס ובאמצעות מתגים היינו צריכים להציג על המסך את המספר שיצא (25 למי שתוהה). הצגת המספר הנכון הוציא תא ובתוכו תג נוסף ומפתח נוסף.
משימה 6: המפתח שחרר Google Cardboard בו ניתן היה לראות מיקומים שונים בו צריך היה ללחוץ על כפתורים בתוך האוטובוס במקביל. כשלחצנו על כל הכפתורים יחד, נפתח תא ובו גישה לטאבלט.
משימה 7: באמצעות הטאבלט ואפליקציית Google Translate היינו צריכים לתרגם את היפנית שעל התג. התרגום הביא רצף של כלים שהיה עלינו ללחוץ על גבי מתג שעל הקיר ו……..
נפתחה הדלת וסוף סוף יכולנו לעלות להופיע.
רוצים להתנסות בשאלות לדוגמא? מוזמנים להציץ בקישור הבא: https://escapebus.withgoogle.com/quiz
ולצפות בסרטון ה-360 מעלות של אוטובוס הבריחה.
אז מה אתם אומרים? נתנו לכם רעיון להכין כיתת בריחה? התלמידים – בטוח יעופו על זה.
רוצים ללמוד עוד על חדרי בריחה בחינוך? מוזמנים גם לצפות במושב המרתק מתוך הכנס המקוון ה-2 של המזכירות הפדגוגית: “חדרי בריחה בחינוך”.