השבת הנעימה שזכינו לה בסוף השבוע האחרון, הזמינה אותנו לצאת אל הטבע. התארגנו בזריזות, לקחנו מים ו…. טלפונים סלולריים (כי אי אפשר בלי כמובן) ויצאנו להריח את הטבע.
כבר על שביל הגישה לגן לאומי מגדל אפק נתקלנו בפרחים מיוחדים שמאוד סיקרנו אותנו (בדיעבד אספר שהפרח היה עירית גדולה). אני, שמגדירה את עצמי כחובבת טבע ומאוד (!) אוהבת לצלם אותו, אף אגדיל ואומר שאני בת של גנן, מודה ומתוודה שהקשר ביני לבין זיהוי הטבע מקרי לחלוטין. לא יודעת להבדיל בין פרג לכלנית, לא יודעת לומר האם זה סתם עשב או לימונית. לרקפת קראתי בטעות נרקיס (טל”ח ;-)) וברווז בטעות מקבל שם של אווז.
בתור גיקית טכנולוגיה חשבתי לעצמי שמהסיור החביב הזה נוכל גם ללמוד משהו חדש. הדבר הראשון שעלה בראשי הוא לחפש אפקליציה של “מגדיר פרחים”. חיפוש מהיר בחנות של גוגל (אני ממעריצי האנדרואיד) ומצאתי 2 אפקליציות שנראו לי חביבות ובעברית. אחת בתשלום (ויתרתי הפעם למרות שאין לי בעיה לרכוש אפליקציות כשאני מוצאת אותן שימושיות) והשניה – בחינם. לחצתי מהר על כפתור ההורדה (כיוון ששתי הבוסיות הקטנות שלי האיצו בי להמשיך בדרך) והמשכנו בדרכנו. כשהגענו שוב לאותו הפרח בהמשך הדרך, כבר היתי מוכנה! צילמתי את הפרח דרך האפליקציה (בהמשך גיליתי שניתן להעלות תמונות מהגלריה, מה שהופך את החוויה לנוחה יותר כיוון שלא צריך להתעכב ליד האובייקט למעט צילומו). והתחלתי את ההליך בזיהוי הפרח.
האפליקציה Cnature מאוד ידידותית ונוחה לשימוש. ניתן לערוך חיפוש כללי (מצריך גישה ל-GPS) של החי והצומח בסביבה שלי, לחפש מידע במגדיר החי והצומח אודות פריט מסויים ו… לנסות להגדיר בעצמנו חי וצומח על פי מספר מסננים שהאפליקציה מציעה.
במקרה זה, זו האופציה שבחרתי עבור הפרח האדום (שכמובן שאיני יודעת מה הוא) שפגשנו בדרכנו. צילמנו את הפרח ומכאן עברנו דרך כמה מסכים בהם התבקשנו לסנן על סמך מספר פרמטרים לדוגמא: האם יש פרח, מה הצבע הבולט שלו, כמה עלי כותרת, איך נראים העלים ועוד… בתום כל מסך סינון ניתן לראות כי מספר ההתאמות יורד עד שמגיעים למסך הסופי בו התקבלו במקרה זה שלנו כ-20 סוגים של פרחים. לאחר רפרוף בפרחים שהתקבלו, בחרנו את הפרח שנראה הכי תואם וכמובן שקישור למידע אודות הפרח ועוד.. אז כן… יש לנו פיצוח: זו כלנית! (אני מודה שהיה מוזר לי שלא התקבלה תוצאה של פרג).
לאתר Cnature. להורדת האפליקציה: אנדרואיד | iPhone
על מנת להשלים את התמונה הפדגוגית.. כי גיקית עד הסוף.. איך אפשר לקחת את זה צעד אחד קדימה? מיזוג המידע אודות החי והצומח יחד עם האזור הגאוגרפי בו טיילנו, קצת היסטוריה ועוד. כל זאת באמצעות האתר שכבר כתבנו עליו בעבר Thinglink והנה התוצר שבקלות יכול להוות עבודת מחקר, סיכום של טיול ועוד…
למידע נוסף על האפליקציה מתוך האתר בא-במייל
מורים להיסטוריה, של”ח, גיאוגרפיה ומדעים תוכלו לשלב שימוש באפליקציה בכיתה ומחוצה לה. בסביבת השכונה, בה אנו גרים, וגם כאשר יוצאים לטיולים. אפשר לתת מטלה לתלמידים (לפי צוותים) לפני שיוצאים לטיול על הגדרה של מספר מסוים של פריטים שעליהם להגדיר בזמן הטיול, וכמובן לקחת את זה בחשבון ולאפשר להם לחקור את הסביבה בה הם גדלים.
אם יש לכם עוד רעיונות, אפליקציות ועוד.. אל תשמרו אותם לעצמכם, ספרו לנו נשמח לפרסם אותם כאן, ולתת לכם את הקרדיט כמובן.