שלוש שיטות הלימוד שכל מורה במאה ה-21 חייב/ת להכיר

שלוש שיטות הלימוד שכל מורה במאה ה-21 חייב/ת להכיר

שלוש שיטות הלימוד שכל מורה במאה ה-21 חייב/ת להכיר

תרגום הכתבה מתוך האתר: Educational Technology and Mobile Learning

אנחנו המורים של שנת 2016 כבר לא בשנות ה- 80/90, העידן שונה, הטכנולוגיה התקדמה ואנחנו איתה. הטכנולוגיה מהווה חלק ניכר מהיומיום שלנו המורים, ובוודאי של התלמידים שלנו.

אין אנו יכולים לברוח מעובדות אלו אלא להכיר בהן, להפנים ולנסות לשלבן אלנו בכיתה ובתהליכי הלמידה.

היום אנו מבינים שישנה יותר משיטה אחת ללמד ולכל אחת החוזקות שלה. יתרה מכך, אנו מבינים שתכנים וידע כל אחד יכול לצרוך בהינף מקלדת. הידע מזמן לא נמצא רק ברשות המורה. אחד מתפקידו המרכזיים של המורה כיום, הינו לעורר מוטיבציה ללמידה אצל התלמידים ולהובילם לחקור, לגלות את העולם, ולהכינם לקראת המחר.

הנה שלוש גישות למידה המבוססות על שאלות, חקירה, פתרון בעיות וגילוי שלכל מורה כדאי להכיר ולנסות במהלך עבודתו.

  1. למידה מבוססת חקר
    זהו תהליך למידה המבוסס על חקירה או שאילת שאלות. דרך שאילת שאלות מאתגרות, התלמידים מגלים מוטיבציה ומתחילים לחקור ולהתעמק בתשובות לשאלות. בתהליך זה הם מגלים אפיקים חדשים של ידע ותובנות.
    חקירה מבוססת למידה הינו תהליך מחזורי של מספר רב של תחומי דעת וזירות שונות המתחיל בשאילת שאלות ומסתיים בשאילת שאלות נוספות. יחד עם זאת, חקירה מבוססת למידה היא גם דרך להמרת נתונים ומידע לידע שימושי ורלוונטי.
  1. למידה מבוססת בעיות – במודל problem-based learning (PBL) – תלמידים מתמודדים עם בעיות מורכבות ומאתגרות תוך כדי שיתוף פעולה ועבודת צוות למציאת הפתרון. מודל PBL קושר את התלמידים ללמידה משמעותית, לפתרון בעיות מהחיים האמיתיים מה שמייצר עבורם את המוטיבציה ללמוד ולחקור על מנת להגיע לפתרון הבעיה.
     
  1. למידה מבוססת פרויקטים – גישת הוראה המבוססת על פעילויות אותנטיות אשר מגייסות אצל הלומדים את העניין והמוטיבציה. מטרת הפעילויות היא לענות על שאלות ו/או לפתור בעיות ולמעשה משקפות את תהליכי הלמידה והעבודה אשר אנשים מחוץ לכתלי בית הספר והכיתה מתמודדים עימם ברמה היומיומית.

 

צוות אורט דיגיטל

קהילת המחנכים הרשמית של רשת אורט ישראל