כל מי שהתנסה בהגשת כיתה לבחינת בגרות מכיר ודאי את החוויה – פסח מתקרב, הלחץ להספיק את החומר הולך וגובר, אך כל נסיון לקבוע עם התלמידים שיעורי תגבור והשלמה נתקל בחומת בטון בדמות צוות המורים למתמטיקה, שהשתלט על כל רגע פנוי בחייהם של התלמידים, וזה עוד לפני שמדברים על מספר בחינות המתכונת האינסופי במקצוע זה.  הפתרון הפשוט והנוח שמצאתי הוא מתן שיעורים סינכרוניים בשעות אחר הצהריים והערב.

לשיטה זאת מספר יתרונות: אלה שעות שבהן מרבית התלמידים פנויים, הם נמצאים בביתם, לאחר מנוחה ובתנאים הנוחים להם (על הכורסא, עם כוס קפה וכו’…) ולכן יכולות ההקשבה וההבנה שלהם עולות פלאים.  בנוסף לכך, אני מסכמת איתם מראש מה יהיה נושא השיעור, בהתאם לצרכים שלהם, מה שיוצר מוטיבציה גבוהה של התלמידים להשתתף בשיעור.

התקנת התוכנה על המחשב מעט מסורבלת, אמנם, ולוקחת מספר דקות, אך מתברר שכמו כל דבר, ניתן להוריד את התכונה כאפליקציה ל – smartphone ואז קיים יתרון נוסף – אפשר להתחבר לשיעור מכל מקום, והחיבור פשוט וקל.  עוד ערך מוסף שעלה במהלך השיעורים הסינכרונים הוא הקטע החברתי – למרות שבשיטה בנויה על כך שכל תלמיד יתחבר עצמאית לשיעור, שמחתי לגלות שתלמידים נאספו יחד בקבוצות בכמה בתים והקשיבו לשיעור תוך מתן הסברים והבהרות זה לזה, וכן דאגו להזמין תלמיד שאיו ברשותו מחשב או smartphone.

צוות אורט דיגיטל

קהילת המחנכים הרשמית של רשת אורט ישראל

השארת תגובה

חייבים להתחבר כדי להגיב.